Introductie

Begin februari 2020 heb ik een 'nieuwe' motorfiets aangeschaft; een K1200GT (bouwjaar: 2008). Een flinke upgrade waardoor de K1200RS overbodig is geworden. Ze is dus te koop!
Deze site zal nog wel een poosje bestaan maar ik zal een nieuwe site beginnen over mijn avonturen met de nieuwe brommert.
Dit jaar willen mijn vrouw en ik naar Albanië en ik heb haar zover gekregen dat we er samen met de nieuwe fiets naartoe rijden. Ik heb er nu al zin in! Plaatje van de nieuwe brommer? Komt 'ie:
(Klik op het plaatje om te vergroten)
HJK_0186
HJK_0191
HJK_0202

Hallo en welkom op mijn site over mijn K1200RS en een beetje over mezelf. En zoals hierboven al aangegeven; de K1200RS (bouwjaar 2001, 133.280 km.) is te koop.
Ze is in uitstekend onderhouden staat en tijdens reparaties heb ik de machine ook schoongemaakt op plaatsen waar je anders niet bij kan.

Het onderhoud heb ik steeds zelf gedaan, met een beetje hulp van Rien van de Motorkelder. Dan weet je meteen zeker welke olie er in gaat. Ik heb altijd trouw de motor met de geldende intervallen van vol-synthetische motorolie, oliefilter, olie voor de kardan en versnellingsbak, luchtfilter en bougies voorzien. Bij de motorwissel is er uiteraard ook nieuwe koelvloeistof in gegaan. Daarnaast heb ik er in de afgelopen 3 jaar de versnellingsbak, het
motorblok (dit blok is van 2005 en heeft nog geen 90K km. gedraaid) en de koppelingshandle vervangen.
Nieuw er op gesleuteld omdat het aan vervanging toe was: de voorvork-keerringen (en vanzelfsprekend de olie!), de handvatverwarming, de ABS-sensor, de koppeling, vóór en achter remleidingen en het kardan hoofdlager. Bij het vervangen van de remleidingen heb ik de remolie ook vervangen.
De beide koffers heb ik moeten repareren. De ABS pomp werkt prima, heeft altijd gewerkt. Net als de cruise-control; ook die werkt feilloos.
De motor loopt werkelijk als een zonnetje! Kom langs voor een proefrit, een bakkie en ik praat je bij over de historie die ze bij mij meemaakte. Ze heeft hier en daar wel gebruikssporen maar ze is dan ook niet meer zo piepjong. Factuur van Boonstra voor het motorblok ter inzage.

Foto's van haar met het 'nieuwe' motorblok vind je hier. (Nieuw:) Foto's van de motor onder de kappen. Mail me.

Navigeer door deze website door uiterst rechtsboven te klikken op de menu-knop of scroll naar beneden voor meer. Bedankt voor je bezoek aan mijn site, laat een berichtje voor me achter en veel plezier toegewenst.
Deze website is ook beschikbaar in het
Engels. This site is also available in English.
Stacks Image 43
Stacks Image 50
Versnellingsbak reparatie

Eind oktober 2017 kraakte er een kogellager in de versnellingsbak dus die moest vervangen worden. Ik vond via e-bay een gebruikte bak in Duitsland. Voor het eerst in mijn leven de uitdaging aangenomen zo'n uitgebreide klus zelf te klaren.

Lees verder
Stacks Image 11
Vakantie in Spanje & Portugal

Volgende zomer (2018) neem ik de K1200RS mee naar de bergen. Welke bergen dat weet ik nog niet. Ik ga waar het mooi weer is. Op het plaatje hierboven sta ik ergens in Frankrijk bij de bakker op weg naar de Pyreneeën (2017). Tijdens die trip reed ik naar de Picos de Europa en door Noord Portugal. Ik houd jullie hiero op de hoogte.

Stacks Image 58
Koppeling reparatie

Het verwisselen van de versnellingsbak kostte me 16 uur. Dus toen ik aan de slag ging met de koppeling had ik enige ervaring. Nu kostte het me 12 uurtjes om de koppelingsplaat te vervangen. Een goed klusje (ook al zeg ik dat dan zelf).

Lees verder

Stacks Image 68

In de zomer van 2017 heb ik haar een beetje opgepoetst en verwend. Daarna maakte ik een paar hoge resolutie foto's. Klik hier voor die plaatjes.

Heb je m'n Fotografie site al gezien?
Mijn grootvader was lid van de verzetsgroep de "Oranje Vrijbuiters" tijdens de tweede wereldoorlog. Ik doe een poging om deze site mooier en vooral leesbaarder te maken. Hier is die website over het monument en eregraf dat ter ere van hem en 17 anderen werd opgericht. De 18 Oranje Vrijbuiters werden gefusilleerd op de Waalsdorper Vlakte en herbegraven op begraafplaats Tolsteeg te Utrecht.
Wil je meer over mij persoonlijk weten?
Menu