About me

Obviously I like to take pictures and usually I take these pictures pretty much around the house. Well, sometimes I go out with friends on a sailing trip or whatever and thén take pictures. I will show these pictures here.  When I take pictures of people I don't know, they will probably want to see the result. Here's where those pictures can be found.

Persoonlijk (nl)

Al vanaf mijn zestiende jaar hou ik met genoegen een camera vast. Toen nog prutsen met goedkope Praktika spiegelreflex camera's, ik herinner me als toppie een B200. Mijn vader heeft destijds op zolder nog een doka getimmerd en daar heb ik veel uurtjes doorgebracht. Al moet ik toegeven dat ik vast en zeker geboren ben voor het digitale tijdperk. Voor een doka had ik toen al niet genoeg geduld.

Digitaal

Vanaf ongeveer 2002 ben ik digitaal gegaan met een Nikon coolscan diascanner waarmee ik vele dia's en negatieven heb gescand.
Voornamelijk ook dia's en negatieven uit het archief van mijn vader. Zo krijg je een deel van je jeugd in plaatjes terug. Daarnaast had ik twee Panasonic compact camera's omdat ik toen vond dat de kwaliteit van de DSLR's niet voldeed en in het geval dat de kwaliteit wel voldeed, volstrekt onbetaalbaar. Pas in 2013 had ik genoeg geld om een camera te kunnen kopen, en dan weliswaar nog tweedehands, die wel voldeed aan mijn eisen: significant beter dan de analoge Nikon in combinatie met de Coolscan IVED. Langzaamaan heb ik daar een aantal objectieven bij gekocht die de kwaliteit van de camera (ongeveer) recht doen.

Ambacht

Ik werk voor het Da Vinci College in Dordrecht als instructeur en werkplaatschef in de Duurzaamheidsfabriek. Mijn technische carrière ben ik begonnen in Lelystad op de Batavia-werf. Eerst als timmerman en later als metaalbewerker - lasser en monteur werkte ik meest voor machine-fabriekjes via uitzendbureaus en nog weer later als ZZP-er, al heette dat toen nog niet zo.

Bataviawerf Lelystad
Da Vinci College, Dordrecht
Stacks Image 7
Ik beschouw mezelf als een ambachtsman 'pur sang'. Ambacht loopt als een rode draad door mijn leven. Van 2001 tot 2011 heb ik gewerkt op de Delft werf in Rotterdam's Delfshaven, daarbij omringd door ambachtslieden is die rode draad nog slechts versterkt. Op het ROC in Dordrecht weet men dit zeer te waarderen, net als in de maatschappij waar het rescpect voor de ambachtsmensen gelukkig weer de plaats krijgt die het verdient. Ik heb daardoor vast een andere kijk op de wereld dan de doorsnee fotograaf en als u denkt dat u daarmee uw voordeel kunt doen, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

BMW K1200RS

Another passion of mine: riding motorcycle. Here's the K1200RS I love to steer through curvy roads in the mountains of Europe. Click here or on the image of the bike for another website that I made to tell you more about my K1200RS Beemer. (English)
There is a Dutch version of that website too.
Er is ook een
Nederlandstalige versie van die website.
Stacks Image 52